Projecten

PROJECTEN

Financiering studiebeurs voor Fund Isaan

In samenwerking met de thaise ambassade, financieren we dit jaar twee projecten van Fund Isaan. We voorzien voor studenten in het noordoosten van Thailand opgeknapte draagbare computers als onderdeel van hun studiebeursprogramma. Daarnaast maken we het mogelijk 7 nieuwe beursstudenten, die in een weeshuis wonen, te voorzien van een beurs.

15.000 euro aan twee Wevelgemse woonzorgcentra

De vzw Thaise Vrienden Wevelgem heeft de woonzorgcentra Elckerlyc en Sint-Camillus in Wevelgem elk 7.500 euro geschonken. “We realiseerden al mooie projecten in Thailand, met de coronacrisis wilden we ook iets doen voor de Wevelgemse bevolking”, zegt voorzitter Frank Plets.

School Udon Tani

In 2009 werd er beslist om een project op te starten voor een internaat/school in Udon Thani.

Op het internaat verbleven 219 weeskinderen. 


Voor het project kon opgestart worden moest er eerst een raming gemaakt worden van de uit te voeren werken. Ook moesten we een projectleidster in Thailand installeren om alles ter plaatste op te volgen. Kortom: 2009 werd een jaar dat veel werk met zich meebracht!

Tractor Surin

In mei 2012 kregen we een brief van de coöperatieve gemeenschap bio-rijstboeren in Swaai Phea - SuRin, met de vraag of we voor hun een tractor wilden kopen. Kostprijs: 21000 euro

De boeren bewerkten het land nog steeds met buffels. Kinderen en vrouwen moesten mee werken om voldoende oogst te hebben en zo te kunnen overleven. 


Speelplein Tororin

In januari 2011 beslisten we om een speelplein aan te leggen in Torortin.

Het speelplein met speeltuigen was voor de kinderen van de Tpatamo-school in Tororin.

Voor de kinderen van het lager onderwijs hebben we een speelplaats gemaakt.Schoolbus Surin

Wanneer kinderen te ver van de school wonen, dan konden deze niet naar school gaan wegens geen transport. Daarom werd er beslist om te investeren in de aankoop van een tweedehands busje dat kon omgevormd worden in een schoolbus voor de middelbare school in Nag-SuRin. Overstroming Bangkok

In december 2011 werd Bankok getroffen door zware overstromingen.

Veel gezinnen waren (bijna) alles kwijt.


Wij hebben dertig gezinnen geholpen via zo'n 2000 euro financiële steun en kledij die wij zelf ter plaatste hebben uitgedeeld.