school Udon Tani

PROJECTEN

PROJECT: RESTAURATIE INTERNAAT/SCHOOL UDON THANI

In 2009 werd er beslist om een project op te starten voor een internaat/school in Udon Thani.

Op het internaat verbleven 219 weeskinderen. 


Voor het project kon opgestart worden moest er eerst een raming gemaakt worden van de uit te voeren werken. Ook moesten we een projectleidster in Thailand installeren om alles ter plaatste op te volgen. Kortom: 2009 werd een jaar dat veel werk met zich meebracht!


We vroegen ook een steunproject aan bij de gemeente en de provincie.


De werken aan de school in Udon Thani gingen vlot vooruit:

De eetkantine werd heropgebouwd, de vloer werd verhoogd, het dak werd volledig hersteld, de muren werden heropgebouwd, we kochten nieuwe tafels en stoelen aan, alles werd geschilderd, ….


De keuken werd volledig ingericht met nieuw materiaal. Aan de school zelf was men gestart met het dak te herstellen en te vervangen…


Augustus 2010: de werken aan de toiletten zijn afgerond.

In twee aparte gebouwtjes zijn 2 toiletten voorzien voor de meisjes en twee voor de jongens. Ook een douche en waterbak werden geinstalleerd. Alles werd mooi afgewerkt en geschilderd.


September 2010: de werken aan de school zelf zijn gestart.

Renoveren van het dak, vervangen van dakgebinte door ijzer. Herstellen van de wanden. Herstellen van de ramen. Schilderen van de klaslokalen.


December 2010: werken aan de school zijn afgelopen.

Afsluiting van de betalingen aan de aannemer en de dorpelingen voor de gepresteerde werken. De resterende werken worden met de dorpelingen en het Gouvernement opgevolgd.


Er werd een dankfeest door de school met groet aan de vlag gehouden voor de Thaise vrienden Wevelgem In bijzijn van onze projectleider en de aannemer uit Bangkok.

FOTOS