Financiering studiebeurs Fund Isaan

PROJECTEN

Financiering studiebeurs Fund Isaan

In samenwerking met de thaise ambassade, financieren we dit jaar twee projecten van Fund Isaan. We voorzien voor studenten in het noordoosten van Thailand opgeknapte draagbare computers als onderdeel van hun studiebeursprogramma. Daarnaast maken we het mogelijk 7 nieuwe beursstudenten, die in een weeshuis wonen, te voorzien van een beurs.


Fund Isaan is een non-profit organisatie opgericht in 2008 die de opvoeding van kinderen in de Isaan regio van Thailand ondersteunt. Ze zijn zowel een fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting in België als een officiële stichting naar Thais recht.


Ze hebben recent twee nieuwe projecten opgestart waarvoor financiering nodig is.

1. Draagbare computers voor onze beursstudenten


Fund Isaan wil studenten in het noordoosten van Thailand voorzien van opgeknapte draagbare computers als onderdeel van hun studiebeursprogramma. Dit is cruciaal voor sommige studenten (bv. techniek, boekhouding, bedrijfsbeheer, wiskunde, lesgeven, wetenschappen, ...) maar nog belangrijker nu tijdens de coronacrisis, waar veel van de scholen geheel of gedeeltelijk gesloten zijn en studenten geacht worden in online klassen aanwezig te zijn. Vele studenten hebben daar moeite mee omdat ze geen geschikte computer hebben. Sommigen proberen lessen bij te wonen op hun draagbare telefoon; het behoeft geen betoog dat dit niet zo eenvoudig is. 


Samen met de Thaise ambassade willen we dit probleem in 2021 oplossen.

De gemiddelde kosten voor het aanschaffen, importeren en installeren van een draagbare computer bedraagt 175 euro

Voor 2021 plannen we de uitreiking van 75 computers, afhankelijk van de financiering die we kunnen krijgen. Deze worden uitgereikt aan onze beursstudenten die al een grondige selectie hebben doorgemaakt voordat ze hun beurs kregen. Dit zorgt ervoor dat de verstrekte fondsen alleen worden gebruikt om degenen te helpen die het het meest nodig hebben.


2. Beurs voor 7 nieuwe beursstudenten die in een weeshuis wonen


Fund Isaan werd benaderd door een weeshuis voor jongens in Surin. Het weeshuis is een particulier initiatief zonder enige overheidssteun. Ze brachten verschillende bezoeken aan het centrum en spraken met zeven jongens, waarvan er vijf geboren waren in een bergstam nabij de grens met Myanmar.


Na lang en zorgvuldig overwegen heeft Fund Isaan besloten om elk van de kinderen (7) een studiebeurs te geven om hun onderwijs te betalen. De jongens zijn tussen de 13 en 15 jaar en volgen alle klassen op een middelbare school in Surin.


Voor alle zeven de studenten bedraagt dit 1.960 Euro/jaar